Over de loop

Over de Rico SalvettiLoop

Ontstaan Rico Salvettiloop
Rico Salvetti was jarenlang trainer en belangrijke animator van de loopgroep in Moergestel. In februari 2001 overleed hij door een noodlottig verkeersongeval. Uit respect voor zijn persoon, zijn grote inzet en vriendschap werd ter zijner herinnering in februari 2002 de eerste Rico Salvettiloop georganiseerd. Dit jaar vindt alweer de 17de editie plaats.

De Rico SalvettiLoop
De Rico SalvettiLoop is een van de eerste lopen in het Global-e wegcircuit en is dus een prima mogelijkheid om te peilen hoe het met de conditie gesteld is na een periode van wellicht wat minder trainingsarbeid dan normaal in deze winterse periode. De afstand die meetelt voor het wegcircuit is de 10 km.

Ook voor de puur recreatieve loper biedt de Rico Salvettiloop een prima kans om in een prachtige omgeving met de loopsport bezig te zijn. De organisatie is ervan overtuigd dat de loop een bijdrage kan leveren om met nog grotere energie door te gaan met deze zowel voor lichaam als geest zo gezonde tak van sport.
De recreatieloop bestaat uit drie afstanden namelijk 5, 10 en 15 kilometer. Hierdoor is het mogelijk dat iedereen zijn afstand kan kiezen die bij hem past.
Het parcours van de loop heeft als groot voordeel dat het de landelijke sfeer van het bosrijke Moergestel ademt, maar dat het tevens voor 90% verhard is.
De start is op het Roef! terrein, Stokeind 13 te Moergestel. Er zijn daar kleedruimtes en douches aanwezig. Na afloop is er voor iedere loper en vrijwilliger water en thee of sportdrank aanwezig.

2 reacties op “Over de loop

 1. Ik wist niet dat er een atletiekloop naar Rico Salvetti genoemd was. Ikzelf kom uit Bergen op Zoom en heb verder niets met Atletiek of lopen.
  Ik heb Rico Salvetti leren kennen in de hengelsport, waar hij toen die tijd vertegenwoordiger was en later product-Manager.
  Ik werd toen in die tijd gesponsord door de Firma Silstar waar hij deel uitmaakte van het verkoop team.
  Na Silstar is hij voor zich zelf begonnen en wij zijn toen met Rico meegegaan naar de nieuwe firma.
  Dat mocht helaas niet lang stand houden, want toen hij terug kwam van een zakenreis uit China is hij verongelukt in Tilburg- Noord.
  Aan Rico hebben wij in de hengelsport veel te danken en was een markant persoon die altijd een heel goed woord over had voor iedereen en stelde iedereen tevreden, wij hebben toen allemaal een traan weg moeten pinken vanwege dat het zo’n aardige man was. ik vind het daarom een goed gebaar om die loop naar hem te noemen.
  Hij had dit verdiend.
  Wil Franken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *